Leírás

A G-OLD Infrapanelek kizárólag európai alapanyagokból, saját szakembergárdával előállított infrasugárzók.

Infrapaneljeink egyedülállóan 10 év korlátozás nélküli garanciával!

Széles méretskálával igyekszünk megfelelni vevőink igényeinek!

Infrafűtés - Infrapanel - Fűtőpanel - Hőpanel - Infrasugárzó és megannyi hasonló elnevezés, amely legtöbbször ugyanazt a terméket takarja.

Az infrafűtés előnyei címszavakban:

 • korlátlan élettartam
 • nem igényel karbantartást
 • nem szárítja a levegőt
 • gyors kivitelezés
 • sokrétű alkalmazhatóság
 • kitűnő élettani hatások
 • éghető felületre is szerelhető
 • álmennyezetbe is szerelhető
 • alacsony költséggel kiépíthető (más fűtésrendszerekhez képest)
 • energiatakarékos (más fűtésrendszerekhez képest)

Miért éppen minket válasszon?

 • Mert mi gyártjuk, és nem csak forgalmazzuk az infrapaneleket!
 • Az adott helyiség hő szükségletének megfelelően annyi panelt kínálunk Önnek amennyire szüksége van!
 • Minőségi Magyar terméket kínálunk korrekt áron!
 • E-mailben (info@gulyaskandallo.hu) bármikor kérheti segítségünket és mi 24-órán belül megválaszoljuk azt!
 • Belátható, 10év korlátozás nélküli garanciát vállalunk infrapaneljeinkre, de tudjuk, hogy paneljeink több generációt is képesek tökéletesen kiszolgálni!

 

Az infrafűtésről


Mi is az az infrapanel?

A G-OLD Infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hőtükrös szigeteléssel ellátott infrafűtőtest.

Az infrapanelek látható oldalán a kerámiaszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így az infrafűtőlap mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást. Teszi ezt  7-10 µm közötti hosszú hullámhosszon (mely közel azonos azzal a sugárzási tartománnyal, mellyel a nap melegíti a földet) fejti ki hatását. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de érzékelhető, az emberi szervezet melegként érzékeli.

A kereskedelemben fellelhető még a sima felületű és a hátoldalán szigetelés nélküli panel is, melyek ez által csak lényegesen kisebb teret tudnak ellátni infravörös sugárzással, a szigetelés hiánya miatt pedig a panelek hátoldala felhevül így szerencsés esetben az emeleti szobánkat, rosszabb esetben pedig az emeleti szomszédunkat fűtjük paneljeinkkel!

A G-OLD Infrasugárzója teljes infravörös tartomány egy optimális összetételét sugározza (amely a teljes infravörös tartományt átfogó infravörös A, B és C sugárzásból áll) – mely legmegfelelőbb az emberi test számára. Az egyes hullámhosszak aránya az emberi test infra- (hő-) elnyelő képességére van optimalizálva, ezért a G-OLD Infrapanel használatakor az emberi test felső 5-6 mm-e egyenletesen, kellemesen és - ami a legfontosabb - egyszerre melegszik át a környezetében lévő falakkal és tárgyakkal együtt. Így a megfelelő behatolási mélység mellett optimális hőérzetet biztosít, a szervezet felmelegedése szórtabb, kellemesebb és hatásosabb. Az infrasugárzó által nyújtott hő megközelíti a Nap természetes és az emberi szervezet számára előnyös sugárzását.

24468

A teljes hullámhossztartomány sugárzásával így egyenletes, a bőr, illetve a bőr alattiszövetrétegek mély átmelegítésével érünk el hatékony kellemes hőérzetet alacsonyabb hőfok mellett. Amennyiben energiahatékonysági osztályba kellene sorolni a G-OLD Infrapaneleket "A+" kategóriát érdemelne, mivel hatásfoka közel 100%-os (98-99%-os hatásfok). A fűtőpanelekkel elérhető megtakarítás a hagyományos és a gázfűtésekkel szemben átlagosan 15-20%, a tavaszi és őszi időszakban ennél több is lehet!


A G-OLD Infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hő tükrös szigeteléssel ellátott grafitmassza alapú infra fűtőtest.

De nézzük részletesen.

Az infrapanelek piacán megannyi hangzatos megjelölés hallható, plazmananotechnológia, ezüst kolloid stb., elég csak elolvasni a szavak jelentését és tartalmi leírását (ezt megteheti, ha a szavakra kattint) és már is bepillantást nyerhetünk az adott területre.

A valóság pedig, hogy három fő kategóriába sorolhatóak az infrapanelek:

 • Fűtőfilm alapú (az eredeti céljára, kiváló, pl. padlófűtés), amit bekereteznek, esetleg lefestenek, hangzatos nevet kapnak és mehet a piacra.
 • Carbonszálas technológia, zömében távol-keleti gyárakban készül, ezen alapanyagokat Európai gyárak is használják, jó minőségű panelek, sima felületük miatt az infrasugárzás sajnos csak egyenes vonalban történik, a carbonszál elhasználódhat, meghibásodhat, élettartama korlátozott, véges.
 • Grafitmasszás infrapanelek. Két műgyanta lap közé magas hőmérsékleten összepréselt speciális grafit (szén) alapú massza, ami a hő hatására szilárdul meg, a hátoldalon egy reflekciós réteggel, mely szinte 100%-ban akadályozza meg a hátlap felé történő infrasugárzást, egy szigetelő hő visszaverő réteg a nem kívánt hő veszteség ellen, és természetesen a sugárzó felület kerámia szemcsékkel való borítása, melytől az infrasugarak mintegy félgömb alakban minden irányban terjedhetnek. Élettartama végtelen, nincs sem szál, sem pedig egyéb alkatrész mely kiéghetne, elromolhatna. Eredetileg Japán technológia, kizárólag Európai (cseh) alapanyagból készülő termék.

A grafitmassza alapú G-OLD Infrapanelek látható oldalán a kerámiaszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet(az infrasugárzás felületi mérete rendkívül fontos) és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba, így az infrafűtőlap mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást. Egyáltalán nem mindegy hogy az adott Watt számnak megfelelő infrasugárzás mekkora felületről adódik át! Infrasugárzás csak egyféle létezik, nincs jó vagy kevésbé jó infrasugárzás, mint ahogy napunk is csak egy van!

 

1-keretanyag

2-csatlakozó vezeték

3-kerámiaszemcsés felületi réteg

4-formáló rétegek

5-Grafit massza

6-reflekciós réteg

7-hőszigetelő réteg

8-hővisszaverő réteg

9-hátlap borítás

 

A G-OLD Infrapanel 7-10 µm közötti hosszú hullámhosszon (mely közel azonos azzal a sugárzási tartománnyal, mellyel a nap melegíti a földet) fejti ki hatását. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de ÉREZHETŐ, az emberi szervezet melegként érzékeli.

A kereskedelemben fellelhető még a sima felületű és a hátoldalán szigetelés nélküli panel is, melyek ez által csak lényegesen kisebb felületen közvetítik az infrasugárzást és így kisebb teret tudnak ellátni infravörös sugárzással, a szigetelés hiánya miatt a panelek hátoldala felhevül így szerencsés esetben az emeleti szobánkat, rosszabb esetben pedig a padlást vagy az emeleti szomszédunkat fűtjük paneljeinkkel! Itt jegyezném meg, hogy a szigetelő réteg nem az infrasugarakat, hanem a hőt tereli a megfelelő irányba!

G-OLD Infrapanelben a harmonikus dizájn, ötvöződik a maximális kényelemmel és természetesen a kiváló minőséggel! Magyar termék! Mert mi hiszünk a Magyar Iparban! Termékeink egyedi igényekhez igazodva, tökéletes minőségben kerülnek Ügyfeleinkhez. Az infrafűtés területén szerzett sokéves tapasztalat kötelez minket! Igyekszünk professzionális szakértelemmel kezelni Ügyfeleink igényeit és készítjük el lehetőleg minden körülményt figyelembevevő ajánlatainkat. A G-OLD Infrapaneleket 10 év garancia és élettartam szavatosság jellemzi!

A G-OLD „f” jelű infrapanel esztétikus borovi fenyőfa kerettel készül igazodva az egyszerűbb kiviteli igényekhez. A keretezése CNC technológiával készülő extra stabil kivitel, a vetemedés vagy bármely deformáció teljesen kizárt! Az élettartam szavatosság magáért beszél! A legkedvezőbb árfekvésű panelek keretei szabadon festhetőek az adott környezethez igazítva. Bármely, a fa pácolására, festésére alkalmas festék használható. CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.

Vigyázat hamisítják!

Az eredeti ellenőrzött technológiával és korszerű CNC keretező gépekkel készült deformálódástól mentes, minőségi termékek hátoldalán minden esetben megtalálja hitelesítő adattábla matricánkat!


G-OLD ”AL” jelű infrapanel eloxált alumínium kerettel van ellátva, a kevésbé hangsúlyos keret esztétikusan illeszkedik környezetébe. A magas minőség, a hatékony működés társul a minimál dizájnnal. CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.

A G-OLD”sdk” jelű iInfrapanel a gipszkarton álmennyezettel rendelkezők favoritja.  A süllyeszthető kivitelnek köszönhetően a mennyezet felületéből csupán 2mm keretezés látszik. Porszórt fehér festésével beleolvad a plafon síkjába. Magas minőségű termék, harmonikusan illeszkedő külsővel. CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve. 

 

A G-OLD Infrapanel felhasználási lehetőségei

Amennyiben az infrafűtést fő fűtésnek szánjuk ekkor érhetjük el igazán az infrapanel hihetetlen előnyeit más fűtési rendszerekkel szemben.

Folyamatos kellemes hőfok a helyiségekben, tiszta pormentes fűtés, nincs évente karbantartási és egyéb plusz költség.

Az infrapanellel fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, nincs sem por, sem zaj, sem pedig elszíneződött falak a fűtőtest felett.

Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!

Dönthet úgy is, hogy az infrafűtést kiegészítő fűtésként alkalmazza a már meglévő esetleg korszerűtlen fűtési rendszere mellé.

A legnagyobb energia megtakarítás éppen az őszi és tavaszi időszakban, amikor még vagy már nem kapcsoljuk be a lakás fűtési rendszerét, vagy éppen bekapcsoljuk, és rengeteg energiát elhasználunk a felesleges terek és csövek felfűtésére, holott csak a fürdőben, vagy egy-egy szobában szeretnénk kellemes meleget.

Ekkor az infrafűtés a lehető legkisebb energia befektetéssel meglepően komfortos érzést biztosít! (pl. fürdőszoba, gyerekszoba)

Lehetőség van az infrafűtéssel arra is, hogy helyi fűtési megoldásként használja, íróasztal alatt, hideg raktárhelység vagy üzlethelyiség kiszolgálópultjánál, vagy éppen a fürdőszobában gyermekfürdetéshez plusz kiegészítésként. Ekkor a fűtőtestet elhelyezhetjük egy fix helyre, de választhatjuk a mobil megoldást is, amivel koncentrált és irányított infrafűtést kapunk.

Miként tud takarékoskodni ez a fűtési rendszer?


Normál esetben van X m2 felületű fűtőtestünk vagy fűtött padlónk, amely folyamatosan melegíti a levegőt, keveri a port, a radiátoroknál elszínezi a falfelületet stb. Ezzel szemben a G-OLD Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hő közvetítőként, (ez csupán másodlagos feladata) hanem az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található berendezést minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzet mellett.


Ismételve, hogyan is történik ez?

Az infrafűtés esetében, minden, ami az adott helyiségben található, kezdve a falaktól, a bútorok, a berendezési tárgyak, a padlóig egyszóval minden fűtőtestként működik! Az infrasugarak a sugárzó felületén található kerámiaszemcséknek köszönhetően minden irányban sugározva melegítik fel a környező tárgyakat és a falakat.

A helyiség hőmérsékletéhez képest túlmelegíti azokat 1-2 fokkal, és mivel a fizikát figyelembe véve, a környezetünk mindig igyekszik kiegyenlíteni a hőmérsékletkülönbséget a levegő és a tárgyak közt, így a "holtidőben" amikor a termosztátunk kikapcsolja a paneleket (mivel elérte a beállított értéket), ezek a felületek kezdenek "fűtésbe" és visszaadják a bennük lévő csekély, de mégiscsak plusz hőt minden energiafelhasználás nélkül. Ez a fűtési mód, mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként állítható, akár GSM telefonon keresztüli, vagy éppen központi vezérlésű is. A hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hő különbség akár 8-10 °C is lehet, míg az infrapaneles fűtés esetében ez maximum 2 °C.

A G-OLD Infrapanellell fűthető területek lehetőségei szinte végtelenek. Kiválthatjuk vele a régi rossz hatásfokkal működő központi fűtésrendszerünket, konvektorokat, egyedi fűtéses tömblakások, társasházak rosszul vagy gyenge hatásfokkal működő költséges fűtési módjait. Ugyanígy tervezhetjük infrafűtéssel az újonnan épülő házakat, lakásokat, irodákat, raktárakat vagy éppen kisebb-nagyobb üzlethelyiségeinket. Gondoljunk csak egy kisboltra, körbe a falaknál mindenütt polcok és áru, a fűtés gázkonvektor vagy hősugárzó melyek alacsony hatásfokkal, de igencsak magas költségekkel működnek. Ezzel szemben az infrafűtést tehetjük a mennyezetre vagy a pult alá, mindezt töredéknyi fűtésköltséggel!

Ez a fűtési mód mint említettük lehet önálló vagy kiegészítő fűtés is. Szabályozását tekintve lehet direkt kapcsolású, termosztáttal helyiségenként is állítható, vagy akár GSM telefonon keresztüli is.


Ez az energiatakarékos fűtési rendszer bárhová beépíthető, mindenütt üzemeltethető, független a gázpiactól!

 

Az infra fűtűpanelek kiválasztása és mennyisége!

Tervezés

A tervezésnél a két legfontosabb szempont, hogy az adott helyiség funkciójának megfelelően kiszámoljuk a teljesítmény (Watt) igényt és az adott helyiség alapterületének megfelelően osszuk el a panelek darabszámát.

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).

Természetesen a korrekt és pontos energiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt, melyhez a saját szakembergárdák által fejlesztett ThermoG-OLD programot használjuk! Kiválóan képzett szakembereink a fenti program használatával meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb.

Professzionális programunk segítségével Ön a tökéletes energiaszükségleti számítást kapja kézhez, és pontosan annyi infrapanelt kínálunk amennyi az adott térhez kell és szükséges!

A fenti energiaszükségleti számítás minden érdeklődőnk számára ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel!

Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor azt a kalkulátorunk segítségével ezt megteheti.

A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!

Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m² -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is.

A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD Infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér, és emiatt ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet!

Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket.

2,0 - 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (200W - 400W)

2,4 – 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (400W - 650W-ig)

3 – 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt (650W - 1000W)

villanyszereles

Telepítés

A G-OLD Infarpanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja.

A G-OLD Infarpanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt. A G-OLD Infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre!

A paneleket általában kettő - négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük.

Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük.

G-OLD Infarpaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m²/db) kell felszerelni.

Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm²–es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm²-es vezetékkiépítésre van szükség.

A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat.

A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe!

A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!


 

Energiaigény kiszámolása, panelkiosztások tervezése nálunk díjmentes minden érdeklődő számára!


Bővebben az elektromos fűtésről, az infrapanelekről és az infrafűtésről itt olvashat!

Rendezés:
  

Ajánlatkérés:

06-20/9444-820


Partnereink

Ampron

Bioszauna

Tondach kerámia tetőcserepek kereskedelme
Tondach kerámia tetőcserepek kereskedelme

Az elektromos árnyékolók szakértője.